Tilburgse scholen grote winnaars van Uitvinderswedstrijd 2017

De Uitvinderswedstrijd is een landelijk project waarbij  basisschoolleerlingen wordt gevraagd uitvindingen te bedenken. Op 27 juni was de finale. Niet één, maar twee scholen uit Tilburg namen een prijs mee naar huis!

Thijs, Simon, Isa en Floor van OBS Bibit uit Tilburg bedachten een systeem waarmee mist en regen in een woestijn worden opgevangen door sponzen. Als iemand water nodig heeft worden deze sponzen uitgeknepen. Dit water wordt opgevangen en gaat via een leiding naar de mensen toe die het nodig hebben. Ondanks de vele goede uitvindingen van andere scholen won OBS Bibit de eerste prijs.

De kinderen van bassischool¬†de Wegwijzer kwamen¬†met de uitvinding¬†‘de¬†Confettiwolk’, en wonnen¬†ook een¬†eerste plek. Deze wolk is op afstand bestuurbaar en kan zo naar een vulkaan geleid worden. De wolk laat een stofje in de vulkaan vallen wat er vervolgens voor zorgt dat de lava¬†in confetti¬†verandert. Zo kunnen¬†de omwonende mensen¬†feest vieren tijdens een uitbarsting, in plaats van dat er een ramp gebeurt.

Het Ontdekstation is trots dat deze Tilburgse scholen de eerste plek naar huis hebben mogen nemen en hopen dat deze kinderen in de toekomst nog veel goede uitvindingen bedenken.

Zit jij op de basisschool? Vraag dan je juf of meester om volgend jaar ook mee te doen en je klas in te schrijven  via: http://www.deuitvinders.com