Het Ontdekstation zelfstandig verder met steun gemeente      

 

Het Ontdekstation krijgt van de gemeente Tilburg tot 2020 financiële ondersteuning om verder te gaan. Daarin zit ook de ontwikkeling van een leerlijn voor en met het basisonderwijs voor wetenschap en techniek, zoals dat vanaf 2020 voor alle basisscholen verplicht is. Dankzij de gemeente kunnen basisschoolklassen dit jaar en in 2018 met de gratis een workshop volgen in Het Ontdekstation.

Het waren spannende weken voor Het Ontdekstation in afwachting van het besluit van de gemeente.  Wethouder Marcelle Hendrickx (onderwijs) kwam zelf het goede nieuws vertellen. Een groep kinderen bouwde in tussentijd een kettingreactie die aan het einde eindigde in een symbolische sleuteloverdracht. Mede-initiatiefnemer Stichting Platform Promotie Techniek droeg immers de sleutel over aan de nieuwe Stichting Het Ontdekstation, die nu verantwoordelijk wordt voor de programmering en exploitatie van Het Ontdekstation.  Voorzitter van de stichting is Hans van Gestel, directeur van Bouwmensen Tilburg.

Foto: kettingreactie bouwen in het Ontdekstation