Aanmelden voor scholen

Wist je dat wij een compleet techniekproject aanbieden dat je kunt uitvoeren in de klas? Je leest er alles over op www.deuitvinders.com. Voor scholen uit de regio Tilburg is deelname in schooljaar 2016/2017 gratis.

Natuurlijk kun je ook met je klas naar Het Ontdekstation komen voor een excursie. Daarover vind je hieronder alle informatie en een aanvraagformulier.

Excursie: De Uitvinders techniekavonturen (ongeveer 3 Р3,5 uur)

Na het beleven van een spannende speelfilm ga je onder begeleiding zelf uitvindingen bouwen binnen de beleving van de film! Er zijn 5 verschillende avonturen beschikbaar voor de groepen 3 tot en met 8.

Lees hier meer over de Uitvinders excursies.

Greenscreen middag (ongeveer 2 uur)

Hebben jullie een thema waarover jullie een heel bijzondere presentatie willen maken? Of willen jullie leren hoe je met digitale ‘chromakey’ technieken bijzondere speciale effecten kunt geven aan een filmpje?¬†Kom dan naar De Ontdekfabriek voor een¬†greenscreen middag. In 2 uur tijd maken jullie in teamverband √©√©n of meer bijzondere filmpjes, die jullie daarna zelf op school kunnen gebruiken of presenteren. Als jullie een eigen thema hebben dan helpen we jullie heel graag bij de uitwerking. Maar als jullie doel is¬†om creatief bezig te zijn¬†met spectaculaire¬†digitale¬†filmtechnieken¬†dan zorgen wij natuurlijk voor een inspirerend thema!¬†Alleen op reservering beschikbaar.

Lees hier meer over de Green Screen middag.

Designprogramma Iedereen aan Tafel (ongeveer 2,5 uur)

Leerlingen worden in onze filmzaal ge√Įnspireerd met een leuke documentaire over het ontwerpen van stoelen of tafels. Daarna dagen we ze met een idee√ęnmachine uit om een eigen ontwerp te maken voor een stoel of tafel in een specifieke situatie en omgeving. In onze greenscreen studio kunnen ze vervolgens hun eigen ontwerp presenteren alsof het al op ware grootte gebouwd is! Ook bouwen de leerlingen op basis van hun ontwerptekeningen echte schaalmodellen van ijslolliestokjes met behulp van kolomboormachines.¬†Geschikt¬†voor bovenbouw¬†Basisonderwijs en onderbouw Voortgezet Onderwijs.

Lees hier meer over het Designprogramma.

Robots programmeren en bouwen (ongeveer 2,5 uur)

Kunnen de kinderen in jouw klas al programmeren? Of vinden ze dat wat theoretisch? In de workshop Robot programmeren en bouwen kunnen ze allemaal hun hartje ophalen. We bieden dit programma samen met De Kennismakerij aan voor basisonderwijs midden- en bovenbouw. Reserveren kan via de website van Cist. Klik hier voor het juiste programma en om je klas aan te melden.

Aanvraagformulier schoolbezoek

Soort onderwijs
BasisonderwijsSpeciaal BasisonderwijsVoortgezet OnderwijsSpeciaal Voortgezet Onderwijs

Schoolnaam*

Adres*

Postcode*

Plaats*

Naam Leerkracht*

Emailadres*

Mobiel

Gewenste datum*

Voorkeur begintijdstip*

Aantal leerlingen*

Eten en drinken*
Wij willen graag ranja en een versnapering voor de leerlingen (1 Euro per leerling)Wij brengen alles wat we willen eten of drinken zelf mee

Gewenst programma*
De Beestenbende (groep 3/4)De Uitvinders in Afrika (groep 5)De Uitvinders en De Verdronken Rivier (groep 6)De Uitvinders en Het Verborgen Oog (groep 7)De Uitvinders en Het Zonnewiel (groep 8)Designprogramma (PO/VO)Greenscreen Middag (PO vanaf groep 5)Kettingreacties (PO vanaf groep 5)

Reserveren of meer info*
Ik wil reserveren als er plek is op één van de aangegeven data/tijden. Stuur een bevestiging.Ik wil informatie ontvangen. Ik beslis daarna of ik wil reserveren.

Overige vragen of opmerkingen

*Dit zijn verplichte invulvelden